Voorlopige Dagindeling bergwandelingen

onder voorbehoud van wijzigingen…

Zaterdag 16 juni: Dag 0

Transfer van Moûtiers naar Chamonix. Overnachting in het dal.

Zondag 17 juni: Dag 1

Afspraak in Chamonix op de Namaste basis. Contact met de Namaste berggids, controle van het materiaal en eventueel organisatie van gehuurde technische materialen en bergschoenen. We rijden door de Mont Blanc tunnel richting Aosta en verder naar Gressoney. De kabelbanen brengen ons vanuit Staffal in één ruk 1150m hoger tot aan de gletsjer. Van daaruit klimmen we naar rifugio Citta di Mantova op net geen 3500m hoogte. Dit kan omdat je lichaam, na het slapen in de hoogtetent, goed aangepast is aan de hoogte. (+525m)

Maandag 18 juni: Dag 2

Vandaag beginnen we aan een reeks eenvoudige 4000-ers die zich op de oostelijke flank van de Lysgletsjer bevinden. Als alles goed zit beklimmen we, via technisch eenvoudige beklimmingen tot de top van 5 bergen van meer dan 4000 meter en overnachten we daarna in de hoogste hut van de Alpen. De Capanne Margherita is gelegen op 4554 m hoogte op de top van Punta Gnifetti (Signalkuppe). Het wordt onze 6e vierduizender van de dag. (+1300m)

Dinsdag 19 juni: Dag 3

Na de inspanningen van gisteren nemen we het vandaag wat rustiger. Actief recupereren kunnen we het nog niet noemen maar vandaag gaat het vooral bergaf. Wanneer er nog genoeg kracht in de benen zit en het weer ons toelaat dat de rest van de week kan doorgaan als gepland, kunnen we eventueel nog één of twee 4000-er aan het klimpalmares toevoegen. Daarna zakken we af naar de vallei en rijden we terug naar Chamonix voor een deugddoende nacht. (+200m/-1650m) Overnachting in het dal.

Woensdag 20 juni: Dag 4

Relatieve rustdag. Vandaag is de gids er niet bij maar hij zal je/jullie enkele mooie wandelingen in de vallei aanbevelen om de spieren wat los te gooien. Rustig aan, het doel van vandaag is je spieren te laten recupereren. Overnachting in het dal. (eigen keuze en reservatie)

Donderdag 21 juni: Dag 5

We stijgen vandaag naar de Tête Rousse hut waar we overnachten. (+800m. Eventueel klimmen we onmiddellijk naar de Gouter hut.
In geval het op dag 6 en 7 slecht weer zou zijn kunnen we vandaag ook naar de top. Het wordt dan wel een uitputtende klim van 2500 hoogtemeters en een afdaling van 1000m of 1700m (afhankelijk van vrije plaatsen in de Gouter hut – meer kans bij slecht weer)

Vrijdag 22 juni: Dag 6

Rustige klim naar de Gouter hut. We vertrekken, voor de veiligheid in het couloir, bij het krieken van de dag.(+700m). Overnachting in Gouter hut
Wanneer men voor dag 7 slecht weer geeft kunnen we vandaag ook doorstoten tot de top en in de Gouter hut slapen na de afdaling. (+1700m/-100m)

Zaterdag 23 juni: Dag 7 – TOPDAG

Topbeklimming en volledige afdaling naar de vallei (+1000m/-2400m).

Zondag 24 juni: terug naar huis…